Εποχιακά ελαστικά

Πολλοί αναρωτιούνται αν θα πρέπει να φοράνε στα αυτοκίνητο τους ελαστικά ανάλογα την εποχή. Η εταιρία μας σας δίνει κάποιες χρήσιμες πληροφορίες.
 
ΧΕΙΜΕΡΙΝΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ
 
Καλό θα ήταν να χρησιμοποιείτε ειδικά χειμερινά ελαστικά, εάν αντιμετωπίζετε περισσότερα από μια ελαφριά, περιστασιακή χιονόπτωση το χειμώνα ή εάν οι θερμοκρασίες που επικρατούν συνήθως είναι χαμηλότερες από 7 °C. Τα θερινά ελαστικά είναι λιγότερο κατάλληλα σε χειμερινούς δρόμους, ενώ τα χειμερινά ελαστικά μπορούν να βοηθήσουν το αυτοκίνητό σας να αντεπεξέλθει στους κρύους μήνες του χειμώνα.
 
Τα χειμερινά ελαστικά είναι σχεδιασμένα ώστε να παρέχουν πρόσφυση και έλεγχο κατά τους ψυχρούς μήνες. Σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες η χρήση τους είναι υποχρεωτική, αποτελούν όμως μια έξυπνη επιλογή ακόμα και σε περιοχές  όπου ο χειμώνας είναι πιο ελαφρύς.
 
ΠΩΣ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΧΕΙΜΕΡΙΝΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ

Επειδή η νέα σήμανση ελαστικών της ΕΕ δεν αξιολογεί χειμερινά χαρακτηριστικά απόδοσης, καλό θα ήταν να λάβετε καθοδήγηση από μια άλλη ανεξάρτητη πηγή. Σε αυτό μπορούν να σας βοηθήσουν οι ανεξάρτητες δοκιμές ελαστικών. Αυτοί οι αντικειμενικοί κριτικοί μπορούν να σας βοηθήσουν να αποφασίσετε ποια χαρακτηριστικά ελαστικών είναι σωστά για το όχημα, το κλίμα και το στυλ οδήγησής σας. Ο τοπικός αντιπρόσωπος πωλήσεων ελαστικών μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να εξετάσετε τις επιλογές σας και θα γνωρίζει περισσότερα σχετικά με το τι είναι καλύτερο για την περιοχή σας.

Αλλάξτε τα χειμερινά σας ελαστικά με θερινά
 
Εάν αλλάζετε τα ελαστικά σας ανάλογα με την εποχή, αφαιρέστε τα χειμερινά σας ελαστικά και τοποθετήστε τα αντίστοιχα θερινά όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει τακτικά πάνω από 10 °C. Τα θερινά σας ελαστικά έχουν σχεδιαστεί να αποδίδουν σε βρεγμένο ή στεγνό οδόστρωμα με ήπιο καιρό. Αφού αφαιρέσετε τα χειμερινά σας ελαστικά, φροντίστε να τα αποθηκεύσετε σωστά.
 
Θα πρέπει να είναι τοποθετημένα στις πλευρές τους και να παραμείνουν μέσα σε ειδικές σακούλες αποθήκευσης. Ο αντιπρόσωπος πωλήσεων ελαστικών μπορεί να είναι σε θέση να σας βοηθήσει για την αποθήκευση των ελαστικών εκτός εποχής.

Επιλέξτε όχημα

Επιβατικό
4x4
Ημιφορτηγό
Φορτηγό