Φροντίδα ελαστικών

Τα ελαστικά φθείρονται σταδιακά, γι' αυτό δεν είναι πάντοτε εύκολο να γνωρίζετε εάν τα δικά σας έχουν φθαρεί τόσο ώστε η χρήση τους να μην είναι πλέον ασφαλής. Η προσοχή σε αυτούς τους παράγοντες, μαζί με την τακτική επιθεώρηση και συντήρηση, θα σας βοηθήσει να παρακολουθείτε τη φθορά των ελαστικών σας και να εντοπίσετε πιθανή ζημιά προτού αυτή εξελιχθεί σε πρόβλημα.  
 
Εάν παρατηρήσετε δυσκολία στις στροφές, το φρενάρισμα ή το κράτημα σε βρεγμένο οδόστρωμα ή εάν νιώσετε υπερβολικούς κραδασμούς, απευθυνθείτε στον αντιπρόσωπο πωλήσεων ελαστικών της περιοχής σας. Μπορεί να ήρθε η ώρα για εναλλαγή της θέσης των ελαστικών, για ζυγοστάθμιση ή ευθυγράμμιση ή ακόμα και για αντικατάσταση.  
 
Ορισμένες εργασίες συντήρησης των ελαστικών μπορούν να γίνουν και από εσάς τους ίδιους, αλλά είναι σημαντικό να γνωρίζετε πότε θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιον επαγγελματία. Παρακάτω παρατίθενται χρήσιμες συμβουλές για τη φροντίδα των ελαστικών σας.
 
  • Κάντε τους ελέγχους πίεσης τακτική σας συνήθεια:Η διατήρηση της σωστής πίεσης ελαστικών είναι απαραίτητη για να λαμβάνετε τη βέλτιστη απόδοση από τα ελαστικά σας.
  • Εναλλάσσετε τη θέση των ελαστικών σας: Η εναλλαγή θέσης των ελαστικών σας κάθε 10.000 έως 12.000 χλμ (ή κάθε έξι μήνες) βοηθά να διασφαλιστεί ομοιόμορφη φθορά.
  • Επιθεωρείτε συχνά τα πέλματα των ελαστικών σας: Παραμένετε ενήμεροι για την κατάσταση των ελαστικών πραγματοποιώντας τακτικούς ελέγχους των μορφών φθοράς πέλματος.
  • Αντικατάσταση ελαστικού: Η τακτική επιθεώρηση και συντήρηση των ελαστικών σας θα παρατείνει τη διάρκεια ζωής τους, αλλά όλα τα ελαστικά κάποια στιγμή φθείρονται Αν αγοράζετε νέα ελαστικά, θα πρέπει να αντικαταστήσετε ολόκληρο το σετ μαζί. Αν δεν μπορείτε να αγοράσετε τέσσερα νέα ελαστικά, τότε διασφαλίστε ότι τα νέα θα τοποθετηθούν στον πίσω άξονα του αυτοκινήτου, για να βελτιώσετε την πρόσφυση και τη σταθερότητα. Επίσης, είναι σημαντικό τα νέα σας ελαστικά να ταιριάζουν με τα μερικώς φθαρμένα.
 

Επιλέξτε όχημα

Επιβατικό
4x4
Ημιφορτηγό
Φορτηγό